Odpor migrantom od "rasističnih Švedov"

Mesto, država, tukaj je naša! - pravijo. Medtem je bila ustanovljena prva migrantska stranka, njen vodja pa je palestinski priseljenec.


Še vedno se spomnite tega stavka: "Če ima nekdo težave pri spreminjanju Nizozemske, lahko odidete" - je dejal vodja nizozemske muslimanske stranke DENK Tunahan Kuzu v začetku avgusta. Zdelo se je, da bodo v vsaki zahodni državi, kjerkoli je mogoče, oblikovane islamske stranke, priseljenci, ki bodo imeli pravico glasovanja, ne bodo pridružili socialistom ali liberalcem, temveč svojo lastno islamsko stranko.

No, Palestinci na Švedskem so tvorili stran priseljencev - napisal je Wochenblick. Njen vodja je Hussam Alkoblaw, stranka pa je Nova koalicijska zbirka (NKS).

Ker so švedski demokrati na področju migracij na septembrskih volitvah premagali, so priseljenci v EU nasprotovali "rasističnim Švedom". "Verjamemo, da bomo imeli svoj glas," je povedala Miriam Negash, soustanovitelj pobude. V Malmo imamo veliko, več kot 30 odstotkov, se nam ni treba bati na ulicah - je dejal.

Ko je bil upor ustanovljen, se je v Malmöju zbralo na stotine ljudi. V Stockholmu bodo odpotovali z naslednjimi slogani: „ Celi Malmö sovraži rasiste", "mesto, država, vse je naše" in "nihče nas ne bo sprečil da to storimo”... Prav tako so bili narejeni številni arabski plakati.

Ripost.news