Obsojen je bil na 42 let za študenta terorista

Momena Shoma je prva, ki je bila v Avstraliji obsojena na poskus umora džihadistov. Za njim je zanimiva življenjska pot in dolgi zapori.


Majhen, 150-centimetrski Momena Shoma je bil prvi Obsojen je bil na poskus džihadskega umora v Avstraliji pred nekaj dnevi. Poleg tega je 42-letni zapor, kar ni veliko, še posebej, da njegova žrtev sčasoma ni umrla zaradi svojih poškodb. Ta avstralski zakon pomeni, da če se dobro oblečete, morate porabiti 31 let in šest mesecev zadaj.

Momena Shoma prihaja iz bangladeške družine srednjega razreda, ki živi v Daki. Že radikalizirano dekle doma je bilo zaljubljeno v članico skupine teroristov iz Bangladeša. Skupina Neo-JMB je stala za terorističnim napadom na Hakkey Artisan v Daki (julij 2016), v katerem je umrlo 29 ljudi.

Leta 2015 je začela študirati na turški univerzi Atilim, kasneje pa je bila sprejeta na Univerzo La Trobe v Avstraliji. Od letališča je odšel naravnost do družine gostiteljice, severno od Melbourna.

Gostitelj, Roger Singaravelu, je bil tisti, ki ga je hotel ubiti. Kot se je izkazalo na zaslišanju, je nekaj dni pred poskusom umora Shoma vadil zamudo na vzmetnici.

Potem popoldne, ko je gospod Singaravelu mirno spal v fotelju, oblečen v nikelj, ki je bil ukraden za seboj, in z krikom "Allah akbar" je močno potopil nož.

Ko je bil aretiran, je policiji povedal, da je to njegovo maščevanje muslimanom, ki bombardirajo zahodnjake ... Sodnik, ki vodi sojenje, ni bil nežen do njega. Lesley Ann Taylor mu je rekla: "Ti si malomarnega morilca, ki ni dosegel ničesar in ni mučenik, ki lahko z zelenimi krili leti v islamski raj ..."

Vir: News.com.au

Vir slike: Ilustracija - pixabay

Ripost.news