On je prvi ženski župan hidžaba iz Londona!

Seveda se boste razumeli z glavnim pakistanskim županom Sadikom Khanom, ki sta oba muslimana. Rakhia Ismail je bil imenovan za tri tedne.


Na stotine somalskih staršev je otroka poslalo iz Londona v Afriko, ker je prestolnica Britanskega imperija za njih postala preveč nevarna. BBC je opravil intervju z mamo somalskega otroka, katerega petnajstletni sin je bil štirikrat zaboden. Tako je ostal eno leto v svoji domovini, nato pa se je dva tedna po vrnitvi v London znova zavlekel.

O tem je poročal tudi% RIPOST%, vendar nismo vedeli, da je BBC-jev Rakhia Ismail, župan okrožja Islington v Londonu, prav tako prišel iz Somalije. Pravzaprav je, kot se je pravkar pojavil na BBC-ju, prvi ženski župan v Veliki Britaniji, ki je bil imenovan le pred nekaj tedni 15. maja.

Okvir iz videa na strani BBC

Kot je razvidno iz lažjega dela zemljevida spodaj, Islington ni majhen predel z nekaj ulicami, vendar je velik del severnega Londona, desno od Britanskega muzeja, do parka Finsbury.

Kar se tiče novega muslimanskega vodje okrožja, je Islingtongazet dejal:

"Včeraj, ko sem izdala (britanska) potrdila o državljanstvu, je bilo čudovito videti, da so mnogi ljudje iz različnih okolij postali britanski državljani ..."

Vir slike: Ilustracija - pixabay.com

Ripost.news